.jpg)
«آلوت» و «بند محکومین» در جایزه احمد محمود
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین دوره جایزه احمد محمود در دو بخش رمان و مجموعه داستان برگزار شد و امسال بخش ویژهای به نام مدال و نشان طلای احمد محمود نیز به این جوایز اضافه شده است.
هیات داوران بخش رمان متشکل از امیر نصری، کامران سپهران و محمد حسینی رمان «آلوت» نوشته امیر خداوردی را به عنوان اثر شایسته تقدیر و رمان «بند محکومین» نوشته کیهان خانجانی را به عنوان اثر برگزیده بخش رمان معرفی کردند.
- کیهان خانجانی نخستین اثر داستانیاش «رخش» را در سال (1371) به چاپ رساند. انتشار مجموعه داستان «سپیدرود» که به عنوان نامزد بهترین مجموعه داستان سال در پنجمین دوره جایزه بنیاد گلشیری و اثر در خور تقدیر به عنوان بهترین مجموعه داستان سال در ششمین دوره جایزه ادبی مهرگان شناخته شد، نقطه عطفی در کارنامه او محسوب میشود. خانجانی علاوه بر آثار داستانی دیگر، سابقه برگزاری کارگاههای داستان نویسی و فعالیتهایی همچون سردبیری نشریه «ویژه ادبیات خزر» را در کارنامه دارد که در مجموع او را به عنوان یکی از فعالان جامعه داستانی معاصر معرفی میکند.
رمان «بند محکومین» تجربه خاصی است در روایت سرنوشت آدم هایی که به واسطه گذشته خود کنار هم گرد آمدهاند. رمان در زندان لاکان رشت میگذرد، در بند محکومین. هر زندانی قصهای دارد و خانجانی تلاش کرده با شکافتن گذشته هر کدام پیوندی میان این آدمها بسازد تا ساختار چند تکه اش تکمیل شود. در این ساختار زندان به مثابه حافظه متن شده است و مخاطب را با تکههایی روبهرو میکند که سعی میکنند نیشتری باشند بر رئالیسمی محافظه کار.
- امیر خداوردی در اواخر دهه هفتاد در جلسات داستان حوزه هنری حضور فعال داشت و همچنین در جلسات داستاننویسی دفتر تبلیغات اسلامی قم و مدرسه اسلامی هنر. در سال 1391 در کارگاه رماننویسی محمدحسن شهسواری شرکت کرد و رمان «آمین میآورم» را نوشت که از سوی انتشارات هیلا منتشر شد و در جشنواره رمان اشراق به مقام سوم و در بخش کنگره ملی داستان حوزه انقلاب و دفاع مقدس به مقام دوم رسید.
رمان بعدی او «آلوت» از سوی نشر نگاه منتشر شد. امیر خداوردی با دو رمان «آمین می آورم» و «آلوت» به عنوان نویسندهای که دغدغههای خاص خودش را دارد، به ادبیات معرفی شد و سهم زیادی از این دغدغهها به مسائل دینی مربوط میشود.
- دیگر نامزدهای این بخش:
«آتش زندان»، ابراهیم دمشناس، نشر نیلوفر
«راهنمای مردن با گیاهان دارویی»، عطیه عطارزاده، نشر چشمه
«سرزمین عجایب»، جعفر مدرسصادقی، نشر مرکز
- دبیری این دوره از جایزه احمد محمود بر عهده مهدی یزدانیخرم بود.